2024 May 03., Friday/ Irma, Tímea napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Árnyékkormány: Az európai Magyarország eszméje a magyar cigányságról is szól
2024. 04. 08. 00:00

Dobrev Klára és Karácsony Gergely közösen vett rész a nemzetközi romanap alkalmából tartott rendezvényen. Ennek részeként Budapesten 9 önkormányzat tűzte ki a roma zászlót.

Az Árnyékkormány az elmúlt másfél évben egy olyan programon dolgozott, ami megteremti a társadalmi igazságosság, a szociális és anyagi biztonság feltételeit. A hazánkban élő romák több mint fele súlyos szegénységben él, miközben a fideszes elit egyre csak gazdagodik, szinte minden második roma tanuló szegregált iskolában tanul, miközben a leggazdagabbak magániskoláit mi fizetjük.

 

Nem mehet tovább, hogy az elmúlt 14 évben a romák hazánk egyik legkiszolgáltatottabb közössége lett. Az európai Magyarország eszméje a magyar cigányságról is szól: az Árnyékkormány alternatívát mutat arra, hogyan szüntessük meg ezt a kiszolgáltatottságot és hogyan teremtsünk egy olyan országot, amiben a romákat nem kirekesztjük és megbélyegezzük, hanem elismerjük. A magyarországi romák egyenértékű magyar állampolgárok, ezt a jogukat hiába is próbálja csorbítani a kormány és szélsőséges szövetségesei.

 

Herfort Marietta

Az Árnyékkormány romaügyi tanácsadója

 

Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember és szöveg

 

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember és szöveg

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, fuvola/furulya, hegedű, klarinét és emelvény